Geen stress,  meer gemak én optimale zorg voor uw dier


Met uw kat of hond naar de dierenarts gaan, is vaak een hele toer. U moet vrij vragen van uw werk, een oppas of vervoer regelen en ook nog eens uw angstige of gestreste dier in bedwang houden. Het kan ook anders: dierenarts Ankie Giesen uit Kessel-Eik onderzoekt en behandelt uw dier bij uw thuis, in zijn eigen vertrouwde omgeving en op een moment dat het ú past. Dat is zoveel prettiger voor mens én dier. En heel belangrijk: bij Thuisdierenarts Ankie is er altijd tijd en ruimte voor persoonlijke aandacht en begeleiding.

Voor veel mensen spelen huisdieren een belangrijke rol in hun leven: hond Max, poes Mies of konijn Flappie worden steeds meer gezien als een volwaardig gezinslid. Hen gunt u vanzelfsprekend het allerbeste. De angst, stress en paniek die een dierenartsbezoek met zich meebrengt, wilt u hen dan ook graag besparen. Een thuisdierenarts is dan dé oplossing. “Als een hond of kat in zijn eigen, vertrouwde omgeving kan worden onderzocht of behandeld, is dat veel prettiger voor het dier. En wanneer je als dierenarts eerst rustig kennismaakt en vertrouwen wint, bijvoorbeeld met iets lekkers, heeft een dier vaak nauwelijks in de gaten dat er iets te gebeuren staat. Hierdoor is hij veel minder gestrest”, vertelt thuisdierenarts Ankie Giesen. Ook voor de baas heeft een thuisdierenarts belangrijke voordelen. Hij hoeft niet van huis, hoeft niet van alles te regelen om naar de dierenarts te kunnen gaan en bespaart een heleboel tijd. Daarnaast biedt Thuisdierenarts Ankie de mogelijkheid om zowel overdag als ’s avonds een afspraak in te plannen. “Hierdoor zijn onderzoeken, behandelingen en vaccinaties makkelijk in te passen in de agenda van mensen.” 

Behandelingen en specialisaties

Thuisdierenarts Ankie Giesen (36) studeerde in 2005 af als dierenarts aan de Universiteit Utrecht. Vervolgens deed zij werkervaring op bij diverse dierenartspraktijken in Noord- en Midden-Limburg, onder meer in Kessel en Swalmen. Sinds anderhalf jaar heeft ze haar eigen praktijk als thuisdierenarts. Hierbij ligt de focus op de eerstelijnszorg voor gezelschapsdieren en paarden. “Mensen kunnen mij bellen voor bijvoorbeeld vaccinaties, chippen, fok- en zwangerschapsbegeleiding bij honden en katten en natuurlijk wanneer hun huisdier klachten heeft. Vaak is een probleem te verhelpen met medicijnen, maar soms zijn ook operaties of zwaardere behandelingen nodig. Dan verwijs ik mensen door naar een meer gespecialiseerde dierenartsenpraktijk. Maar ik blíjf hen dan vaak wel begeleiden en ondersteunen. Veel dierenbezitters vinden het prettig om uitslagen nog eens rustig te bespreken of om na te praten over wat er is gebeurd. In een reguliere dierenartsenpraktijk is daar vaak geen tijd voor, terwijl steeds meer baasjes daar wel behoefte aan hebben.”

De afgelopen jaren heeft Ankie zich ook verder gespecialiseerd in de behandeling van paarden. Niet alleen is zij geregistreerd als erkend paardendierenarts, ook is zij officieel paardenfysiotherapeut.

Groeiend fenomeen

Ankie Giesen merkt duidelijk  dat het fenomeen thuisdierenarts groeiende is. Steeds meer mensen in Noord- en Midden-Limburg weten haar te vinden en zien de voordelen van een dierenartsbezoek aan huis. “Ook het feit dat een thuisdierenarts zeker niet duurder is dan een reguliere dierenarts, speelt hierbij een belangrijke rol. Een dierenarts aan huis betekent gemak, geen stress en toch verzekerd zijn van optimale zorg.”

KADER

Gerty Janssen, eigenaar Cattery Casato, Venlo: 

‘De katten zijn veel ontspannener’

“Via een kittenkoper kwam ik in contact met Thuisdierenarts Ankie. Kittens zijn heel vatbaar voor kou, stress en infecties en daarom is het heel fijn dat ik er zelf niet mee op pad hoef. Ik merk ook dat de katten veel ontspannener zijn als er niet mee gesleept hoeft te worden.

Dat Ankie makkelijk te bereiken is en altijd klaarstaat bij vragen of problemen, is ook heel fijn. Het is prettig om op een luisterend oor te kunnen rekenen. Daarbij is Ankie kundig, doortastend en werkt zij met gevoel voor mens en dier. Een aanrader voor alle dierenbezitters!”

Familie Camps, Tienray: 

‘Belangrijkste meerwaarde zit in gemak en persoonlijk contact’

“Thuisdierenarts Ankie is voor ons een betrouwbare dierenarts, die haar werk serieus neemt en hart heeft voor dieren. Ik heb geen rijbewijs en toen ik van iemand hoorde over Thuisdierenarts Ankie, ben ik meteen op internet gaan zoeken. Naast het gemak vind ik ook het persoonlijk contact erg prettig. Ankie is erg rustig: onze honden en pony voelen zich op hun gemak bij haar. En niet te vergeten: Ankie geeft altijd eerlijk advies over welke medicijnen en behandelingen wel en niet nodig zijn.”

Kim Janissen-Rutten, Posterholt:

‘Professioneel, betrokken en met kennis van zaken’ 

“Ik heb Thuisdierenarts Ankie gevonden via Marktplaats. Toentertijd zat ik met mijn handen in het haar wat betreft de geneeskundige zorg voor mijn pony. Het was steeds lastiger om een afspraak te maken bij de plaatselijke dierenkliniek op momenten dat het mij uitkwam. Ankie is heel flexibel, daarbij heb ik nu ook altijd dezelfde dierenarts - dat is in een grote kliniek vaak wel anders. En Ankie gaat goed met de dieren om en weet hoe ze een paard gerust moet stellen. Daarbij worden onderzoeken zeer zorgvuldig uitgevoerd en neemt Ankie de tijd om alles uit te leggen. Ook worden de uitslagen goed onderbouwd. Kortom: Thuisdierenarts Ankie is professioneel, betrokken en heeft kennis van zaken!’