Jaarlijkse controle


De jaarlijkse controle van uw hond of kat, gebeurt samen met de vaccinatie. De algemene gezondheid van uw dier wordt dan door mij gecontroleerd. Eerst zal ik beginnen met wat algemene vragen over de voeding, de ontlasting, de urine en eventuele klachten bij uw dier. Daarna begint het lichamelijk onderzoek. Hierbij wordt uw dier gecontroleerd op postuur (oftewel conditie), vacht, huid, slijmvliezen, lymfeknopen, oren, gebit en de ogen. Tevens wordt er naar het hart en de longen geluisterd en ook de buik wordt nagevoeld. Als er aanleiding toe is, wordt er nog extra onderzoek gedaan. Daarnaast onderzoek ik of uw dier last heeft van parasieten zoals vlooien, teken en wormen.

Wanneer er factoren worden gevonden die belastend zijn voor de gezondheid van uw dier, dan zal ik u hierover uiteraard informeren. Vervolgens kunnen we samen beslissen wat de beste oplossing is.

Tevens kunt u bij de jaarlijkse gezondheidscontrole vragen stellen over andere zaken als gedrag, voeding, pension, reizen naar buitenland en nog veel meer.

Ook is er altijd de mogelijkheid om preventief bloedonderzoek te doen om meer informatie te krijgen over het verder functioneren van uw hond of kat.

Extra onderzoek bij junior (

Bij jongere dieren (jonger dan 1 jaar) wordt door mij speciaal het gebit gecontroleerd, om te kijken of het wisselen goed gaat. Ook wordt er meer tijd ingepland voor het bespreken van het voedingspatroon, gedragsveranderingen met betrekking tot de leeftijd, toekomstige vaccinaties, ontworming en ontvlooiings strategieën en vragen met betrekking tot bijvoorbeeld castratie of sterilisatie.

Extra onderzoek bij senior (>7 jaar) 

Bij oudere dieren (hond ouder dan 6 a 7 jaar en kat ouder dan 10 jaar) worden onder andere de gewrichten extra gecontroleerd in verband met slijtage problemen en ook aan het gebit wordt extra aandacht besteed, omdat veel dieren last hebben van gebitsproblemen zoals bijvoorbeeld tandvleesirritatie, ontstekingen en cariës. Ook kan nog een aanvullend preventief bloedonderzoek gedaan worden, om onder andere te controleren of de nier en de leverfunctie nog goed is.

Preventief gezondheidsabonnement

Vanaf 2014 is het ook mogelijk om een gezondheidsabonnement af te sluiten voor uw dier(en). Het voordeel hiervan is dat de kosten voor u duidelijk en helder zijn met geen verassingen achteraf. U krijgt van mij herinneringen wanneer wat gedaan moet worden voor uw dier. En natuurlijk levert dit voor u een mooie korting op.

Er zijn verschillende abonnementen en combinaties mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan de jaarlijkse controle en de vaccinatie, gecombineerd met een ontwormingsschema en behandeling tegen de vlooien en de teken. Eventueel gecombineerd met een jaarlijks preventieve bloedonderzoek. Ook zijn er verschillende voerabonnementen mogelijk, denk aan normale voeding tot aan speciale dieetvoedingen. Deze worden dan bijvoorbeeld maandelijks bij u thuis afgeleverd, zodat u hiervoor niet speciaal naar een dierenartspraktijk of dierenspeciaalzaak moet rijden.

Dit is nog maar een greep van de mogelijkheden dus mail of bel voor uitgebreidere informatie en een persoonlijke offerte, of voor de kortingsmogelijkheden bij grotere groepen dieren. Of kijk voor voorbeelden op de website bij het onderwerp nieuws!